Kadıköy Mah. Güvercin Sok. No:6/B İzmit/Kocaeli

18000 BTU Klima Modelleri ve Fiyatları

TECRÜBE | KALİTE | GÜVEN

KOMBİ, KLİMA SERVİSİ TAMİR VE BAKIMI

Anasayfa > 18000 BTU Klima Modelleri ve Fiyatları

18000 BTU Klima Modelleri ve Fiyatları

06 Haziran 2020 14:36
18000 BTU Klima Modelleri ve Fiyatları 18000 BTU olarak kategorilendirilmiş klimalar, farklı kıstaslara göre tercih edilir. BTU hesaplaması yapılır ve evde kaç kişinin yaşadığı, klimadan kaç kişinin faydalanacağı ve bölge kat sayısı göz önüne alınarak, kaçlık klimaya ihtiyaç duyulduğu ölçülür. Klima alırken, marka ve modeller incelenmeli, ihtiyacınızı karşılayan ürünleri satın almalısınız. Gelişen teknoloji, insanlara hem enerji tasarrufu yaptırmaya hem de evlerini kolayca iklimlendirmeye zemin hazırlamaktadır. Yeni teknolojiler, insanlara sadece soğutma sunmuyor, bunun yanında son derece sessiz çalışma, ortamı hızla soğutma gibi artı özelliklerle yepyeni hizmetler sağlıyor. Seçeceğiniz klimanın özelliklerini dikkatle incelemeniz gerekiyor.

BTU nedir? Kaçlık klimaya ihtiyacım var?

BTU, İngiliz Isı Birimi olarak bilinir. İngiliz ısı birimi sayesinde klimalarda kaçlık tercih etmeniz gerektiğini kolayca bulabilirsiniz. Evinizde iklimlendirme yapacağınız, yani klimayı kullanacağınız alanın metrekaresiyle, bölge katsayılarını çarpmanız gerekir. Bu çıkan rakamın üzerine ekleyeceğiniz kişi başı BTU değeri ise 600 olarak saptanmıştır. Eğer evinizin alanıyla bölge kat sayısı çarpımı ve odadaki kişi sayısı 17 ile 18 bin civarındaysa, 18000’lik BTU’ya sahip klimaları tercih edebilirsiniz. Bölge kat sayılarıysa 308 ile 462 arasında değişmektedir.

Nasıl karar vermeliyim?

18000 BTU Klima Modelleri ve Fiyatları Evinizde soğutacağınız alana en verimli olacak klimayı seçerken dikkatli olmalısınız. Online olarak klimaları inceledikten sonra mutlaka firma ziyareti yaparak, klimalar hakkında detaylı bilgi almalısınız. Her marka kendi standartlarına göre ürün fiyatlaması yapmaktadır. Bu nedenle, 18.000’lik bir klima bile tercih etseniz aradaki fiyat farkı oldukça fazla olabilir. Bunun için ilk olarak bütçe odaklı mı yoksa fayda odaklı mı düşündüğünüze karar verin. Eğer bütçe odaklıysanız, uygun fiyatlara yönelebilir, fayda odaklıysanız da kullanıcı yorumu en yüksek klimayı seçebilirsiniz.

İşletme için tercih ederken nelere dikkat etmeliyim?

İşletmeler ve evler, soğutma oranı olarak birbirinden farklıdır. Bölge katsayısı ve soğutulacak alanın çarpılmasından sonra, işletme içerisinde aynı anda en fazla kaç kişinin olacağı kesinleştirilmelidir. Her bir kişi için 600 BTU ekleme yaptıktan sonra, oda içerisinde yer alan bilgisayarların fanlarının, lambaların ve aydınlatmaların da yaktığı enerji hesaplanarak klima seçimi yapılmalıdır. Özellikle işletmelerde sadece alana göre klima seçimi yapılırsa, içeri insan girdiğinde ve farklı parametreler ortaya çıktığında, klimaların istenen verimi sağlamadığı görülmektedir. Bu nedenle çok büyük işletmeler yerine küçük işletmelerde 18.000 BTU klimalar tercih edilebilir. Daha büyük işletmeler, duvar klimalarının yerine tavan klimaları, ayaklı klimalar tercih ederek daha sağlıklı bir soğutma alanı oluşturabilir.

Hangi markalar 18000 BTU klima üretiyor?

Birçok klima markası bulunuyor ve her biri evleri iklimlendirmeye yetecek teknolojiyi üretebiliyor. Bir önceki paragrafta belirtildiği gibi hem çok pahalı hem çok uygun fiyatlı klimalar bulunuyor.

18000 BTU Klima üreten ve pazara sunan firmalar

  • Baymak
  • Samsung
  • Arçelik
  • Beko
  • Siemens
Her bir firmadan, birer 18.000’lik klima incelemesi yapacağımız yazımızda, sizlere bu klimalarla enerji tasarrufu sağlayıp sağlayamayacağınızı ve bütçe dostu olanları aktaracağız. Dönem dönem zamlanan parça fiyatları klima fiyatlarını doğrudan etkilediği için fiyatları işletmelerden edinmek en doğru yöntem olacaktır. Bizler, güncel olan fiyatları baz alarak bilgilendirmeyi yazı içerisinde gerçekleştirdik.

Baymak Elegant Prime 18

Baymak Elegant Prime 18 5 yıl garantili olarak hizmet sağlayan işletme, inverter özellikli bu klimayla A+++ enerji tasarrufu imkanı sunmaktadır. Genellikle Baymak markası, kombi ürünleriyle tanınsa da soğutmada da aynı derece başarılı olduğu bilinmektedir. Ekonomik modu bulunan Elegant Prime, sessiz çalışma özelliğiyle odayı sakince ısıtmakta ve soğutmaktadır. Sade görüntüsü, müşterileri tarafından beğenilmektedir. İnternette fiyat aralığı 4800 TL ile 5000 TL aralığında seyretmektedir.

Samsung Wind-Free 18000 BTU

Samsung Wind-Free 18000 BTU Samsung markasının en son teknolojisi olan wind-free, rüzgarsız bir şekilde bütün odayı hızlı bir şekilde soğutmaktadır. Kapak yerine bir çok delik bulunduran ana gövdeden, soğuk hava odaya doğru süzülür. Böylece odaya üflemeden de soğutma teknolojisini gerçekleştirir. Konforlu ortamlar yaratmak için en çok tercih edilen teknoloji olan wind-free ve uyku modu da bulundurmaktadır. Uyurken sessiz ve serin bir ortam arayanlara özel bir seçenek sunan Samsung, aynı zamanda hareket sensörünü de içinde barındırmaktadır. Odada hareket eden kimse olmadığında, çalışmayı durdurarak enerji tasarrufu sağlar. İnternette fiyatı 6600 TL olarak veriliyor.

Arçelik Ekolojik Inverter 18000 BTU

Arçelik Ekolojik Inverter 18000 BTU Enerji tüketimi konusunda büyük bir hizmet sağlayan Arçelik, ekolojik klimalarıyla harcanan enerjinin %20 tasarrufunu sağlamaktadır. Soğutma kapasitesi içerisindeki çalışma hacmini sadece %8 düşürerek, soğuk ve çevre dostu çalışma biçimi benimseyen bu ürün, hızlı soğutma özelliğine de sahiptir. Gizli göstergesi bulunan klimada, uyku modu da bulunmaktadır. Böylece serin ve sessiz bir uyku çekerken, sıcaktan bunalıp uyanmaya son verebilirsiniz. Arçelik ekolojik klimanın fiyatı 5000 TL olarak sitesinde veriliyor.

Beko Mirror Prosmart Inverter 18000 BTU

Beko Mirror Prosmart Inverter 18000 BTU Siyah tasarımıyla dikkat çeken Beko klima, evlerinizi beyaz klimalardan kurtararak şık bir dokunuş sağlayacaktır. Inverter olan klima, odanızı serinletirken aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlamaktadır. Sessiz çalışma modu sayesinde hem uyurken hem de otururken rahat edebileceksiniz. Evleriniz ne kadar sıcak olursa olsun, hızlı çalıştırma modu sayesinde odanın sıcaklığını hızlı bir şekilde düşürebileceksiniz. Fiyatı 4250 TL ile 4600 TL aralığında seyrediyor.

Siemens 18000 BTU S1ZMX18406

Siemens 18000 BTU S1ZMX18406 Son teknoloji olarak üretilmiş olan Siemens klimalar, hızlı soğutma ve ısıtma özelliklerinin yanında diğer klimalar gibi uyku modu da geliştirmiştir. Bunun yanında kolay monte edilmesi de insanların tercih etmesini sağlamaktadır. Aktif karbon filtrelere sahip olan ürün, nem giderme, follow me gibi fonksiyonlarla çok çeşitli hizmetler sağlamaktadır. Filtreleri çıkartılarak yıkabilen klimanın fan hızı da ayarlanarak dilenen seviyede odayı serinletmesi sağlanmaktadır. Fiyatı 6030 TL bandında görülüyor.

Hangisini tercih etmeliyim?

Klimalar, verdikleri hizmet ve fiyat olarak birbirinden farklı olabiliyor. 18000 BTU’luk klimaları incelediğimiz bu yazımızda, en uygun fiyatlı olan klima Beko olarak görülüyor. Yeni teknolojiyi denemek isteyenler Samsung markasının rüzgarsız serinletme teknolojisini deneyebilir. Özel ön panelde 23 bine kadar varan özel deliklerden soğutulan hava odaya aktarılarak soğuması sağlanıyor. Bunun yanı sıra, yüksek fiyatı uzun ömürlü bir kullanımda çevre dostu olarak da geri dönüş sağlıyor. Enerji yakma oranları birbirine çok yakın olan klimalarda, salonlarınıza ve odalarınıza tercih yaparken, split klimalar almanız tavsiye edilmektedir. Motor kısmı dışarıda kalarak sizlere daha fazla konfor alanı sunmalıdır. Tecrübeleri servis ekibimizle, garantili ve güvenilir bir montaj yaptırmak için Kocaeli klima servisimize başvurabilirsiniz.

YORUM YAPIN

BENZER YAZILAR

Kartla ödeme imkanı
Kartla ödeme imkanı
Servis işlemi sonunda kapıda kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz.
Hızlı servis hizmeti
Hızlı servis hizmet
En hızlı servis çözümleriyle, aynı gün içerisinde adresinizdeyiz.
Destek hattı
Destek hattı
Servis öncesi ve sonrası uzman ekibimizden destek alabilirsiniz.